“Gabime mund të kem bërë, por…”, presidenti Thaçi i prekur u drejtohet qytetarëve

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi në një deklaratë publike pas akuzave ndaj tij për kr.ime lu.fte, tha se gjatë karrierës, gabime mund të ketë bërë, por kr.ime lu.fte asnjëherë.

Thaçi tha se nëse koha do të kthehej sërish, prapë do ta lu.ftonte regjimin gj.akatar të Slobodan Milloshevit.

“Kam nderin e madh të ushtrimiti të detyrës së presidentit të Kosovës së lirë dhe demokratike. Zemra ime është e lënduar, por jo dhe e thyer. Gja ku im është i nxehur, por i pastër dhe i njëhtësuar me ata që dhanë jetën në luf tën e UCK, është i njëjtë me ata që më kanë mbështetur dhe me gj akun e atyre që më kanë gjykuar. Ndihem sot i çliruar nga brengat politike. Jemi të gjithë bij dhe bija të kësaj toke dhe të gjithë duam më të mirën për Kosovën. Por politika i ka dhe këto, mua tashmë më janë kujtuar ata që dhanë jetën për lirinë, nga koha kur isha djalë idealist deri tani që jam me flokë të bardha.

Nuk më është dridhur qerpiku për procesin e ashtuquajtur kr ime luf te. E kam ditur se ne si UCK do të paguanim gjithçka për lirinë që ia dhamë Kosovën. Është e drejtë që duhet të zbardhet çdo kr im që ka ndodhur. Shumë prej luf tëtarëve të UCK-së kanë dalë mbi ak uzat mon struoze. E njëjta gjë do ndodhë edhe me me vëllain tim jo të gja kut Kadri Veselit. Gabime edhe mund të kem bërë, por kri me lu fte jo. Nëse do të kthesha pas, do t’ia ktheja plu mbin prapë regjimit të Sllobondan Millosheviçit”, tha Thaçi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *